Mențineți senilele
Dacă piesele de la senile încep să se uzeze, înlocuiți-le prompt.

Dinții de pinioane uzate pot scoate legăturile de pe șine, iar rolele uzate pot tăia zona de rulare a pistei, provocând pagube grave.

În plus, este important să folosiți o mașină de spălat sub presiune pentru a curăța trotineta. Neglijarea spălării poate duce la eșecul mecanismelor de recul și, la rândul său, cablurile de cale.

Evitați prea multă tensiune
Consultați întotdeauna manualul OEM pentru tensiunea corespunzătoare, deoarece mașinile de dimensiuni diferite necesită tensiuni diferite și verificați tensiunea de șină în fiecare săptămână. În timp ce unii oameni consideră că menținerea tensiunii în evidență mai ales strânsă va face ca aceasta să dureze mai mult, nu este cazul.

Este necesară o anumită flexie sau piesa va reacționa în mod similar la o anvelopă supra-umflată. În schimb, piesele care sunt prea libere pot deteriora eventual părțile de contact din jurul autoturismului.

Teren de lucru
Amintiți-vă că, în timp ce piesele nu se vor perfora ca anvelopele pneumatice, obiectele ascuțite trebuie totuși evitate.

Resturile zdrobite pot determina tăierea bucăților de cauciuc, reducând eficacitatea pistei și, în cele din urmă, deteriorați cablurile interioare de oțel.

Când vine vorba de teren agresiv, traseele din oțel pot fi o opțiune mai bună.

Evitați contaminarea
Produsele chimice, uleiul, sarea, precum și alte substanțe corozive pot determina deteriorarea cauciucului.

Evitați aceste elemente dacă este posibil. De asemenea, aveți grijă de uleiul și grăsimea hidraulică care se pot scurge de pe mașină pe șine.

Dacă piesele devin expuse la oricare dintre aceste elemente, curățați-le imediat.

Conduceti cu atentie
Indiferent de tipul de tracțiune, șinele de cauciuc se vor purta cu utilizare îndelungată. Limitarea călătoriilor, atunci când este posibil, va reduce la minimum această uzură.

În plus, evitați deplasarea pe pârtii și virajele rapide și ascuțite, care pot accelera procesul de uzură.

Evitați lumina directă a soarelui
Când aparatul este parcat pentru perioade lungi de timp, asigurați-vă că este la umbră sau acoperiți șinele cu o prelată sau o cârpă.

Lumina soarelui este un inamic natural al oricărui produs din cauciuc, inclusiv senilele de cauciuc. Această acțiune preventivă singură poate dubla viața.

Păstrați piesele în mod corespunzator
Se păstrează în permanență un mediu de utilizare și se lasă să fie odihnească în părți într-o poziție relaxantă pentru a preveni agățările.

În prezent, piesele sunt lăsate pe mașină, funcționalități vehiculate cel puțin sau în cele două rânduri pot fi făcute timp de aproximativ cinci minute, pentru a-i ajuta să prezinte o flexibilitate a pistelor și pentru o neplăcerile împărțite.

Conduceti cu atentie
Indiferent de tipul de tracțiune, șinele de cauciuc se vor purta cu utilizare îndelungată. Limitarea călătoriilor, atunci când este posibil, va reduce la minimum această uzură. În plus, evitați deplasarea pe pârtii și faceți viraje rapide și ascuțite, care pot accelera procesul de uzură.

Condus după valori, oferind o viziune.